Ska du skicka böcker till dina kunder? Att skicka med posten kan vara riskabelt eftersom böckerna lätt kan ta skada när de kastas runt i olika terminaler. Se därför till att paketera böckerna på bästa sätt så att transporten bli säker.

När det kommer till att skicka paket finns det en del att tänka på för att du ka kunna känna dig helt säker på att innehållet kommer fram utan skador. Ansvaret ligger till största delen på sig som avsändare att paketet ska tåla en hantering som kanske inte alltid är att föredra. Det är relativt ofta som paket skadas.

Paketera rätt med rätt material

böckerNär du ska skicka dina böcker är det viktigt att du skaffar rätt förutsättningar för en smidigt frakt. Det du behöver för att på ett säkert sätt frakta dina böcker är följande:

 

  • Bubbelplast. Ska du frakta dina böcker i en låda är det smart att vira in böckerna i bubbelplast. På så vis kan du vara trygg med att dina böcker slipper kantsötningar och skador.

 

  • Adressetikett. Du kan skriva adressen rakt på paketet men vill du göra ett avtryck skaffar du en snyggare adressetikett. Dessa kan du skriva ut på en rolig etikettskrivare där du även kan lägga till ditt företags logga om du vill göra saker mer avancerade men snygga.

 

  • Frimärken. Det viktigaste att komma ihåg. Väg ditt paket innan så att du kan frankera rätt. Frankerar du för lite kommer du att få betala en avgift för att paketet ska skickas.

Trasiga paket är en tråkig syn

Att ett paket är trasigt när det kommer fram är tyvärr relativt vanligt. Det har rapporterats om att paket lämnas ute i regn och får en allmänt tuff behandling. Få personer får ersättning för detta så du bör se till att dina böcker är ordentligt skyddade inuti paketet. På så vis kan böckerna klara sig fint även om lådan har skadats.