Han är lika känd som det han skapat – Steve Jobs, den egensinnade kreatören och perfektionisten som skapade Apple. Och dags boktips är den han skrivit, hans biografi. För hur kan en sådan bok inte läsas?

Detta är ju någonting som har skrivits av en man som gjorde någonting ingen annan tidigare har gjort. Han är en uppfinnare utan dess like, med en målmedvetenhet som är unik. I boken om honom får vi veta ännu mer. Boken går in på djupet, och vi får veta mer om hans tankar, drivkrafter och även de människor som i hans närhet stöttade honom – likväl de som kämpa mot honom. Apple är verkligen ett av de största företag som finns och om man ser till hur de har vuxit sig så stora på, faktiskt ganska kort tid, är det det lätt att bli imponerad. Dessutom har ju Apple bidragit till massa underleverantörer. Exempelvis företag som ordnar tillbehör till iPhone och företag som lagar och reparerar iPad och iPhone.

Detta är den enda biografen om Steve Jobs och den är auktoriserat skriven av Walter Isaacson. Om man dock vill hitta andra intressanta böcker om Apple, och därmed även Steve, rekommenderas:

  • The Little Kingdom (Michael Moritz), där vi kan följa grundandet av Apple Computer????????????????????????????????????????
  • The Second Coming of Steve Jobs (Alan Deutschman)
  • iCon: Seve Jobs (Jeffrey S. Young & William L Simon)

Det finns även många bra dokumentärfilmer om Steve. Vi rekommenderar:

  • The Machine That Changed The World, Om Jobs och hans roll i början av Apple.
  • Triumph of the Nerds, om uppgången av hemdatorer och persondatorer
  • iGenius: How Steve Jobs Changed the World, en dokumentär från 2011 av Adam Savage och Jamie Hyneman

Dessutom finns det så klart filmen ”Jobs” som är en skildring av Steve Jobs liv med Ashton Kutcher i huvudrollen.

Om du nu, mot förmodan, känner dig skeptisk till detta boktips ber vi dig läsa denna recension från Expressen. Där visar man en tydlig bild om hur boken är, och du kommer mest troligt att bli intresserad av att läsa den. Vill du läsa den på rätt sätt – bör du dock, så klart, läsa den på din iPad!